Sometilin ylläpitäjän työkaluja

  Millaisia työkaluja sisällöntuottaja tarvitsee ja millaisia kannattaa ottaa haltuun, jotta someen tekstien tekeminen helpottuisi? On olemassa monenlaisia apuvälineitä, joiden avulla säästät aikaa ja saat somen soimaan olematta itse kiinni 247 koneessa. Tässä artikkelissa parit simppelit keinot ajanhallintaan, julkaisujen sisältöön ja vinkit sovelluksiin joiden avulla tsekkailet somea helposti.

  Ajanhallinta

  Aika on aika kortilla. Miten teet somemarkkinointia ja pyörität yritystä? 

  Kun käytössäsi on kanavista Instagram ja Facebook, suosittelen ottamaan haltuun Facbookista löytyvän CREATOR STUDION. Saat sen avulla yhdistettyä Instagramin ja Facebookin. Saat ajastettua julkaisut molempiin kanaviin! 

  AJASTAMINEN on avainasemassa, kun haluat säästää aikaasi ja tehdä tehokkaammin. Tarvitset somekanaviesi tilastot, jotta tiedät mihin aikaan seuraajasi ovat paikalla. Julkaise silloin, kun seuraajat ovat linjoilla -tavoitat enemmän yleisöä! Apuna ja nopeuttajana toimii kohta läpi käytävä julkaisusuunnitelma.

  Julkaisujen sisältö

  Yksi kaikkein yksinkertaisimmista sisällöntuottajan, somemarkkinoijan työkaluista on kynä ja paperia. MUISTILEHTIÖ kulkee mukana minne ikinä menetkään. Aina! Julkaisuideoita vilisee koko ajan ympäristössäsi ja aina ei ole mahdollista samalta istumalta, sillä hetkellä tehdä julkaisua. Siis, kynä ja muistilehtiö, johon kirjaat julkaisuidean muistiin. 

  Kun kaipaat IDEOITA julkaisuihin, tutustu apuihin tästä.

  JULKAISUSUUNNITELMA menee sekä ajanhallintaan, että julkaisujen sisältöön. Kun olet kirjaillut lauselmia, ajatuksia pitkin päivää ja viikkoa, nappaa avuksesi julkaisusuunnitelma. Tähänkin tarvitset somekanaviesi tilastoja, jotta tiedät, mihin aikaan ja minä viikonpäivinä julkaisusuunnitelmaan teet sisältöä. Julkaisusuunnitelma on yksinkertaisuudessaan Excel-taulukko, mihin olet merkannut päivät, julkaisuun tulevan kuvan, tekstin ja mahdollisen linkin. Kun alat ajastaa julkaisuja Creator Studiossa, voit vain kopioida setit Excelistä helposti. 

  Sovelluksia

  Kannattaa tutustua sovelluskaupan erilaisiin sovelluksiin! Niitä löytyy joka lähtöön!

  Avuksi on kuitenkin erityisesti PAGES MANAGER, minkä avulla saat vaikka yöllä mieleen tulleet julkaisuideat ajastettua seuraavalle päivälle -kännykällä! Se on kätevää. Mutta muista, somemarkkinointi on mahdollista toteuttaa niin, että se ei vie aikaasi, vaan nimenomaan vapauttaa aikaasi. 

  Business Manager

  Oiva apu mainoksien luomiseen Facebookissa. Saat Mainosten Hallinnassa tehtyä mainokset, mitkä kohdentuvat tehokkaasti ja tavoittavat kotisivuillasi tai verkkokaupassasi käyneet uudelleen. Business Manager on uudistunut hiukan selkeämmäksi käyttää. Lähes jokaisessa kohdassa on i -kirjain, minkä päälle hiiren viemällä saat infon, mitä kyseinen termi tai kohta käytännössä tarkoittaa.

  Business Manager mahdollistaa myös ulkopuoliselle taholle oikeuksien myöntämisen sometilisi hallintaan. BM on monivivahteinen ja vaatii hivenen kärsivällisyyttä. Mutta se palkitaan. 

  Apuja someen? Saako some pään pyörälle? Tutustu apuihin tästä.

  Jäikö jotain uupumaan? Kommentoi, mitä?

  Jos koit Sometohtorin vinkit apua tuoviksi, näitä saa jakaa omassa somessa!